березня 2011

01.04.2011

Щойно стало відомо, що Донбас-тур Сергія Жадана, запланований на 5-7 квітня 2011 року, знаходиться під загрозою зриву. Луганський український драматичний театр і Донецький національний університет дали офіційну відмову в наданні своїх залів для презентації роману «Ворошиловград», який став книжкою року 2010 за версією «Бі-бі-сі». Адміністрація театру мотивує своє рішення великою кількістю репетицій, запланованих на цей період. 

30.03.2011

 

 Інтерв’ю відомої української письменниці Ірени Карпи для сайту Громадської кампанії проти встановлення цензури в Україні, у якому вона розповідає, чому її книги радять ставити на найвищі полиці книгарень у непрозорих пластикових пакетах.

 

25.03.2011

 

 

Внимание!

Координационный совет Общественной кампании против установления цензуры в Украине продлевает Всеукраинский конкурс идей в защиту свободы выражения мнений.

 

Помните, в борьбе с цензурой может пригодиться все!

 

25.03.2011

 

 

Увага! Координаційна рада Громадської кампанії проти встановлення цензури в Україні подовжуєВсеукраїнський конкурс ідей дій на захист свободи висловлення думок.

Пам’ятайте, у боротьбі з цензурою може згодитися все!

23.03.2011

 

Правозащитный центр «Поступ» получил ответ на обращение украинских журналистов и общественных активистов к президенту Республики Беларусь с требованием прекращения давления на СМИ и независимых журналистов Беларуси, которые освещали события, связанные с президентскими выборами 19 декабря 2010.

 

23.03.2011

 

Свершилось то, о чем давно говорили культурные революционеры и люди доброй воли на Донбассе. С 5 по 7 апреля 2011 писатель, поэт и переводчик Сергей Жадан отправляется в Донбасс-тур. В рамках тура выдающийся поэт, прозаик, публицист и переводчик презентует свой новый роман «Ворошиловград» в Донецке, Луганске и Старобельске. Уже запланированы выступления в университетах и ночных клубах, театрах и домах культуры, на автострадах и заправках. Кульминацией тура должно стать выступление на заброшенном аэродроме в Луганске!

 

 

23.03.2011

 

Здійснилося те, про що давно говорили культурні революціонери та люди доброї волі на Донбасі. З 5 по 7 квітня 2011 письменник, поет і перекладач Сергій Жадан вирушає в Донбас-тур. У рамках туру видатний поет, прозаїк, публіцист і перекладач презентує свій новий роман «Ворошиловград» у Донецьку, Луганську та Старобільську. Вже заплановані виступи в університетах і нічних клубах, театрах і будинках культури, на автострадах і заправках. Кульмінацією туру має стати виступ на занедбаному аеродромі в Луганську! 

 

21.03.2011

Правозахисний центр «Поступ» отримав відповідь на звернення українських журналістів та громадських активістів до президента Республіки Білорусь з вимогою припинення тиску на ЗМІ та незалежних журналістів Білорусі, які висвітлювали події, пов’язані з президентськими виборами 19 грудня 2010 року.

 

14.03.2011

В Луганске прошла рок-акция в поддержку Александра Володарского.
Джаз-мен из Нью-Йорка выразил солидарность с украинскими политзаключенными.

В воскресенье, 13 марта, в Луганске прошла рок-акция в поддержку
украинского политзаключенного Александра Володарского, осужденного на
год ограничения свободы за перформанс 2 ноября 2009 возле Верховной
Рады. Возмущенные дерзким решением публичного наказания художника и
усилением давления на социальных и культурных активистов Правозащитный