січня 2012

31.01.2012

Навряд варто доводити той факт, що сучасна загальноосвітня школа не дає своїм випускникам уявлення про права людини і засоби їх захисту. І впровадження в програму дисциплін, які передбачають ознайомлення дітей з цією непростою сферою, як правило, зводяться до формалізації та перерахування нормативних актів і взагалі не дає усвідомлення самої концепції прав людини.

29.01.2012

25 січня 2012 року Українська Гельсінська спілка з прав людини - асоціація, що об’єднує 30 правозахисних організацій України, – провела загальні збори і обрала новий склад керівних органів.

До складу Правління УГСПЛ увійшли:

25.01.2012

Громадські організації об’єднуютьсядля зміцнення захисту прав та інтересів дитини в Україні

 

25 січня 2012 року десять громадських та міжнародних організацій в Україні створили неформальну коаліцію, яка отримала назву «Права дитини в Україні».

 

21.01.2012

 

Заявления о «досрочной» и полной реализации прав человека в одном из докладов господина Януковича, который «слышит каждого», о личном контроле над соблюдением прав в жизни детей господ Азарова и Павленко создают впечатление, что в Украине с правами человека все ok! И даже на местном уровне луганские чиновники докладывают об искоренении детской беспризорности и постепенном удачном выполнении региональных программ по защите прав детей.

 

Если бы не одно «но»...

 

20.01.2012

 

Гасла про «дострокову» й повну реалізацію прав людини в одній із доповідей пана Януковича, який «чує кожного», про особистий контроль за втіленням прав у життя дітей панів Азарова та Павленка створюють картину, що в Україні з правами людини все оk! І навіть на місцевому рівні луганські чиновники доповідають про викорінення дитячої безпритульності та поступове вдале виконання регіональних програм із захисту прав дітей.

 

Якби не одне «але»…

 

13.01.2012

 

П'ятого січня на запрошення колег я відвідав судове засідання у справі проти чотирьох громадських активістів з Луганської та Донецької областей, яких прокуратура має намір звинуватити в присвоєнні сум від 1500 до 2800 гривень за статтею 191 ККУ, яка передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі. Пропоную до Вашій уваги свої рефлексії з приводу побаченого і почутого.