січня 2013

30.01.2013

Після третьої гучної всеукраїнської акції «Жовта картка українській міліції», яка цього року пройшла у 19 містах і завершилася акцією під будівлею Міністерства внутрішніх справ та презентацією результатів молодіжного моніторингу міліції в Секретаріаті Уповноваженого з прав людини, активісти кампанії «Ознайомлений – значить озброєний» розповіли про свої досягнення також і двом сотням учасникам Конференції «Розвиток освіти в галузі прав людини», яку у жовтні 2012 року було проведено в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

30.01.2013

 

Судьи даже не пытались сдерживать насмешливые улыбки, когда адвокаты Олаолу Феми, студента из Нигерии, который с осени 2011 года пребывает в Луганском следственном изоляторе за попытку защитить свою жизнь во время совершенного на него и его друга нападения, ходатайствовали об изменении меры пресечения с содержания под стражей на подписку о невыезде.

 

30.01.2013

В Луганской области суд рассматривает незаконные решения Лисичанского и Новодружевского городских советов «Об утверждении перечня мест для проведения политических, общественных массовых мероприятий, предвыборной агитации». В рамках кампании «За мирный протест!» активисты Правозащитного центра «Поступ» требуют отменить нормативно-правовые акты, ограничивающие свободу мирных собраний в регионе.

28.01.2013

Запрошуємо Вас відвідати чергове судове засідання у справі Олаолу Фемі, луганського студента з Нігерії, засуджуваного за самозахист. Цього разу суд не лише повторно допитає сумнівногосвідка, водія таксі, знайденого зненацька через рік після інциденту, якого не внізнає підсудний та його друзі, а й слідчого, який дивовижним чином за один вечір "випадково знайшов" важливого свідка.

28.01.2013

У середу, 13 лютого, в Луганську відбудеться Інтерактивний освітній захід для журналістів Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької та Луганської областей «Медіа та права людини: Використання Універсального періодичного огляду в журналістиці».

22.01.2013

Громадська організація Правозахисний центр "Поступ" звернулася до прокурора Луганської області, Генерального прокурора України та до Голови СБУ з вимогою розслідувати бездіяльність чиновніків прокуратури, яки щонайменше 5 разів проігнорували інформацію про посадові злочини працівників міліції та прокуратури під час розслідування справи Олаолу Сунканмі Фемі.

21.01.2013

Апелляционный суд оставил без удовлетворения жалобу прокурора Агеева, требовавшего отменить решение Ленинского районного суда, которым был признана незаконной бездеятельность следователя Шрамко, отказавшегося расследовать информацию о преступлении. Теперь прокуратура будет вынуждена возбудить уголовное дело по факту сокрытия должностными лицами Луганского СИЗО информации об операции, сделанной Игнатову в медчасти следственного изолятора.

21.01.2013

Служба безпеки України нарешті надала відповідь на звернення Правозахисного центру "Поступ" з вимогою перевірити факти можливої корупційної змови посадових осіб луганської міліції та прокуратури з керівництвом ОАО "Успенський кар'єр". З листа видно, що СБУ повністю довіряє колегам з прокуратури і доручає їм самим розібратися з корупцією у своїх рядах.

20.01.2013

Завтра, 21 січня 2013 року о 10:00 у Апеляційному суді Луганської області відбудеться слухання за позовом прокуратури, яка має намір оскаржити рішення суду першої їнстанції, яким визнано незаконною відмову у відкритті кримінальної справи за фактом ненадання у Луганському СІЗО медичної допомоги Сергію Ігнатову, жлрстоко побитому лутугінськими міліціонерами у травні 2011 року.