червня 2013

20.06.2013

Печерський районний суд міста Києва, що на Хрещатику. Ремонт такий гарний – стримано, але зі смаком. І працюють в ньому судді на високих підборах – сантиметрів 15, зачіски вишукані, мантія аж грає на сонці (заздрю, чи не так?). Але… Пандуса – немає, канцелярія з цивільних та кримінальних справ розміщена на третьому поверсі, ліфта, звісно, теж немає.

18.06.2013

Приближаясь к зданию Каменнобродского районного суда г. Луганска я не могла поверить своей удаче – казалось, что передо мной самый доступный для ММГН суд из всех, которые уже были осмотрены в рамках мониторинговой кампании. К небольшому порожку пристроен пандус, вполне соответствующий строительным нормам – от угла наклона до нержавеющих трехуровневых перил. Не хватало разве что кнопки вызова дежурного.

18.06.2013

Продовживши подорож судами Луганщини в рамках кампанії моніторингу доступності судів для ММГН «Правосуддя без бар’єрів» мене занесло до Жовтневого районного суду – старої 3-поверхової будівлі. Досвід спілкування з охороною інших судів підказував, що можуть виникнути проблеми з фотофіксацією під час огляду приміщення. Але щоб такі…

03.06.2013

31 травня пішла моніторити на доступність для мало мобільних груп населення Чернівецькийокружнийадміністративнийсуд. Варто наголосити, що суд не має свого власного приміщення, а тому орендує його то тут, то там. Раніше він був у висотці - в будівлі заводу «Кварц». Наразі ж він орендує приміщення в Чернівецькій філії «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ».

03.06.2013

В первую летнюю ночь в Луганске прошел VIфестиваль социальных юношеских фильмов «32 мая». Около 1000 ценителей остросоциального кино собралось в центральном парке города, чтоб обсудить проблемы, связанные с нарушением прав ребенка в Украине, познакомиться с инициативными людьми и просто встретить первый летний день в кругу друзей и единомышленников.