March 2013

01.04.2013

В понедельник 1 апреля в Ленинском районном суде Луганска состоится слушание, на котором представители инициативной группы "Справедливость для Олаолу" потребуют возобновления уголовного производства против следователя милиции Артема Марочка, который, по их мнению, сфальсифицировал материалы следствия по делу нигерийца Олаолу Сунканми Феми.

26.03.2013

Пропонуємо вашій увазі аудіозапис лекції першого польського омбудсмана, професорки Еви Лентовської, яку вона прочитала у Києві 20 березня 2013 року. У своїй лекції пані Лентовська розповіла про власний досвід роботи на посаді радника з прав людини у Польщі, а також про специфіку та виклики, пов'язані із реалізацією прав людини у нашіх країнах.

13.03.2013

Для всіх, хто хоче дізнатися "Чому складно реалізувати права людини у крахнах Східної Європи", повідомляємо, що публічна лекція однієї з найкращіх європейських експерток в сфері прав людини, першого польського омбудсмана, професорки Еви Лентовської відбудеться у приміщенні "Центру польських та європейських студій" (6 корпус Національного універсітету Києво-могилянська академія, вул. Волоська, 10).

13.03.2013

Суд по делу Олаолу Сунканми Феми, студента из Нигерии, оказавшегося на скамье подсудимых за попытку спасти свою жизнь, - похоже, всем надоел. Парень спасал жизнь свою и своего друга во время нападения, и оказался обвиняемым в покушении на убийство- это не новость уже настолько, что и обсуждение дела в СМИ почти затихло.

13.03.2013

Суд у справі Олаолу Сунканмі Фемі, студента з Нігерії, який опинився на лаві підсудних за спробу врятувати своє життя, - схоже, всім набрид. Хлопець рятував життя своє і свого друга під час нападу, і став обвинуваченим у замаху на вбивство - це не новина вже настільки, що й обговорення справи в ЗМІ майже затихло.

03.03.2013

Правозахисний центр "Поступ" офійно заявляє про вихід з Коаліції "За мирний протест" та Партнерства "За свободу мирних зібрань". Організація визнає необхідність законодавчого регулювання свободи мирних зібрань в Україні, але вважає неприйнятними для себе приципи та методи взаємодії всередені обох ініціатив.

01.03.2013

26 лютого у Миколаївському інституті післядипломної освіти відбувся семінар для вчителів правознавства та соціальних педагогів Миколаївської області. Педагогі дізналися про межі повноважень працівників правоохоронних органів, права громадян під час контактів із міліцією та отримали інструменти та технологію передачи цих знань підліткам та молоді.