Звернення луганчан до Президента України

 Президенту України

П.О. Порошенко

вул. Банкова, 11, Києв

 

звернення

 

Шановний Петро Олексійович!

Кожен день терористи з гармат і мінометів в Луганську розстрілюють десятки мирних українців. Згідно зі звітом Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), опублікованого 19 липня, в Луганській області з початку літа загинули 250 мирних жителів, ще 850 постраждали. Реальне число жертв серед мирного населення перевищує ці цифри.

Обласний центр методично стирають з лиця землі озброєні до зубів іноземні диверсанти і їхні найманці. У підвалах і питочних в заручниках у терористичних організацій містяться сотні патріотів і простих громадян, визволенням яких з полону сьогодні займаються лише приватні особи і волонтерські організації. І з кожним днем у луганчан тануть останні надії на порятунок.

У цей час у державі реалізується інформаційна політика, спрямована на замовчування масштабів трагедії. В українське суспільство впроваджений стереотип про поголовну підтримки луганчанами сепаратистів, що є кричущою брехнею. По суті, жителі міста опинилися в заручниках у терористів і зрадників з числа місцевої еліти.

Ми просимо Вас надати моральну підтримку тим, хто сьогодні намагається вижити під обстрілами і сподівається на швидке звільнення міста силами АТО.

Ми просимо Вас вшанувати пам'ять загиблих і оголосити загальнонаціональний траур.

Ми вимагаємо:

- Організувати системну роботу держави щодо звільнення заручників;

- Говорити правду про події у Луганській та Донецькій областях, не замовчувати реальну кількість жертв серед військових і мирного населення, не розповідати про перемоги, яких немає;

- Провести об'єктивне розслідування і притягнути до відповідальності винних у збройних захопленнях адміністративних будівель, цивільних і військових об'єктів серед продажних силовиків і представників так званої місцевої "еліти".

- Розробити і прийняти ефективний закон про захист прав внутрішньо переміщених осіб, організувати системну підтримку біженцям.

 

Сподіваємося на Вашу допомогу!

Луганськ - це Україна!

 

22.07.2014

 

Ініціатива "Восток-СОС"