Рок-акція на підтримку Олександра Володарського в Луганську

 

У неділю, 13 березня, о 19:00 у Луганську відбудеться рок-акція на підтримку українського політв'язня Олександра Володарського, засудженого на рік обмеження волі за перформанс 2 листопада 2009 біля Верховної Ради. У перший день весни Володарський поїхаввідбувати своє покарання доІрпінськоговиправногоцентру№ 132 (пгт.Коцюбінське, Київська область). 
  

Обурені зухвалим рішенням публічного покарання художника і посиленням тиску на соціальних і культурних актівістівПравозахисний центр «Поступ», а такожпоети та музиканти зЛітературного угруповання «СТАН» проведуть тригодинну рок-акцію у клубі «У Дяді Джо» (Луганськ, екс-Баракуда). 
  

В акції візьмуть участь поети: Олена Заславська, Ярослав Мінкін, Юлія Радченко, Алевтина Панна-Тюльпана, Олександр Хубетов. 
Вибухову музичну хвилю забезпечать: «Grimpoteuthis», «Dubjoint», «Діана і Гуманоїд» і «кЭпка». Очікується прибуття спеціального гостя із Сімферополя - Саші Дворецької (Організація Марксистів). 
Глашатай акції - апокаліптичний Костянтин Скоркін. 

  
На акції буде проведено збір коштів на допомогу політв'язню Олександру Володарському. 
  

«Мета даної акції - зовсім не епатаж. Ми знову і знову привертаємо увагу суспільства до проблеми існування «Закону про захист суспільної моралі». Повірте, варто владізахотіти, і будь-який сучасний поет, художник, журналіст опиниться за гратами. І це не метафора - це об'єктивна реальність! Настав час залишити розбіжності тавиступити єдиним фронтом проти встановлення цензури та політичних репресій», - говорить Ярослав Мінкін, прес-офіцерКампаніі проти встановлення цензури в Україні
  

«Схоже, наша країна нарешті обрала курс, яким збирається рухатись – у нас уже є політв’язні, а ось тепер буде і прецедент, коли художник відбуватиме термін за мистецьку акцію. Після цього слід очікувати, мабуть, судових процесів над письменниками за дармоїдство. Не зрозуміло лише, на що ця влада розраховує і кого вона хоче переконати у власній адекватності. Олександру Володарському хочеться побажати лише сил та здорового погляду на речі – думаю, його багато хто підтримує і, сподіваюсь, він цю підтримку відчуває», - коментує ситуацію письменник Сергій Жадан. 

 

Контактна особа - Ярослав Мінкін, +380953495325 

 

 

 

Прес-служба Правозахисного центру «Поступ»