Справа проти Гройсмана - справа проти всіх нас!

З таким гаслом 16 жовтня 2010 більше 40 правозахисних та громадських активістів прийшло до стін Міністерства внутрішніх справ України у відповідь на цинічний обшук, який пройшов у квартирі Дмитра Гройсмана і в офісі Вінницької правозахисної групи (ВПГ) увечері 15 жовтня.

Співробітниками Вінницької міліції були вилучені листівки німецького фонду з боротьби зі СНІДом, пропагують безпечний секс ..., а тотожно всі комп'ютери Вінницької правозахисної групи, фінансова документація, паперові файли біженців та шукачів притулку, яких було близько 400.

Обурені подібною витівкою Вінницької міліції активісти вимагали негайного закриття кримінальної справи, сфабрикованої проти Дмитра Гройсмана, припинення тиску на Вінницьку правозахисну групу (ВПГ) і повернення вилучених документів і речей.

Тримаючи в руках плакати «Будемо садити за YouTube?», «Розкривайте злочини, а не фабрикуйте справи!», «Міліція шукає жертв власних тортур!» Активісти вимагали звернути увагу керівництва МВС на сфабриковану справу проти вінницького правозахисника. Під час акції організатори ініціювали символічне зняття відбитків пальців у всіх учасників акції, тим самим підтверджуючи, що справа проти Гройсмана - це справа проти кожного з активістів.
Всіма присутніми було підписано звернення до Міністру МВС, в якому говорилося:
«Ми, учасники акції 16.10.2010, глибоко стурбовані і обурені обшуками, які були проведені працівниками міліції Вінницької області в квартирі Д. Гройсмана і на офісі ВПГ.
Ми вимагаємо припинити незаконні дії міліції і взяти кримінальну справу під свій особистий контроль»

Серед мітингуючих можна було зустріти відомих правозахисників Едуарда Багірова та Володимира Чемериса, журналістку Олену Білозерську, координаторів кампаній проти міліцейського свавілля Сашу Дворецьку, Ярослава Мінкіна, Михайла Каменєва, Андрія Мовчана. Активну участь в організації акції взяли члени правозахисного центру «Поступ», учасники конференції «Розвиток освіти в галузі прав людини в Україні», організованої Всеукраїнською освітньою програмою «Розуміємо права людини».

Акція завершилася лютим скандуванням гасла «Ні поліцейській державі!».