У Луганську правду про побут Президента дізнавались на сходах обладміністрації

У Луганську під час Всеукраїнського Народного Віче, що традиційно проходило в неділю, на порозі Луганської обласної державної адміністрації був показаний фільм з кіноальманаху «Відкритий доступ» про резиденцію Президента в Межигір'ї.
 
 
На заході були присутні більше 200 осіб – як під партійними опозиційними прапорами, так і без них. Взагалі зібрання як завжди планувалося на площі перед пам’ятником Шевченку, але цього разу, як і попередні 4 дні, на площі було встановлене потужне звукове обладнання, що заглушало мирну акцію. Цього разу жителям міста «дарували свято» Дід Мороз, яким виявився вже раніше задіяний у зривах Луганського Євромайдану колишній БЮТівець, помічник регіонала Володимира Струка та діяч «Українського вибору» Сергій Сафо та снігуронька. Щоправда, коли євромайданівці перемістилися в глиб парку, аби знайти місце, де б хоч трохи можна було чути одне одного, на площі в  «діда мороза» не лишилось глядачів, тож колонки, з яких гучно лунала радянська та російська естрада, хутко повернули до мітингувальників,  досягши заглушення і там. За подіями спостерігав зам міського голови, голова міської Партії  Регіонів пан Олександр Ткаченко – на прохання активістів розібратися з таким відвертим зневаженням до думки протестувальників розвів руками та пояснив, що заявок на мирні зібрання подається так багато, що за усіма не простежиш.
 
 
Власне, це зневаження до громадського голосу і стало останньою краплею. Мітингувальники перейшли через дорогу та розмістилися на сходах до будинку ЛОДА, де їх зустріли кілька десятків напружених міліціонерів і навіть беркут в повній бойовій готовності . Активісти Громадського сектору зробили живий ланцюг з людей та 40-метрового українського прапору, який завадив міліціянтам тіснити мітингувальників і дав можливість встановити апаратуру. Щоправда, міліція не соромилась голосно віддавати накази «жорстко тіснити» людей, намагалась довести, що електричний генератор є небезпечним і забороняла його вмикати. Але попри всі перепони активісти хутко склеїли з паперу екран, який самі тримали протягом перегляду фільму, оскільки один вже був знищений зеленкою двома днями раніше, встановили охорону довкола усієї  апаратури та увімкнули горезвісне «Межигір’я».  
 
 
Там же, під стінами обладміністрації, активістки збудували макет київської головної ялинки, поряд з якою радо фотографувалися мітингувальники та перехожі.
 
 
Але вже під час перегляду фільму з  боку парку в натовп євромайданівців полетіла димова шашка з помаранчевим димом та петарди. На щастя, «тітушки», що виконували провокацію, не докинули засобів до епіцентру подій, а на вигляд явно неповнолітній хлопець, що крутився довкола проектору та екрану, через зосереджену охорону активістами обладнання так і не наважився діяти.  Двох провокаторів, що кидали в натовп вибухові предмети, активісти наздогнали та передали міліції, яка не здійснила жодної спроби, аби власноруч схопити порушників громадського порядку, а задумливо посміхалась, коли хулігани пробігали повз. Тож з третьої спроби фільм зрештою був показаний, і не деінде, а на вході до резиденції регіональних представників гаранта Конституції - і власне з провини чи навіть ініціативи луганської влади. Мітингувальники висловили своє незадоволення регіональною політичною ситуацією, «поганьбили» губернатора та поговорили про те, як нахабно Президент привласнив народні статки та як безсоромно розграблюються податки українців задля облаштування побуту «сильних світу цього».
 
 
Також Громадський сектор Луганського Євромайдану оголосив, що 30 грудня, минув місяць з моменту жорстокого розгону мирного київського Майдану, тож з цього приводу активісти зберуться о 12:00 під будівлею Головного управління внутрішніх справ в Луганській області (вул. Луначарського, 38), щоб висловити своє обурення жорстокістю та свавіллям міліції, а також отримати відповідь, чи дійсно луганський беркут брав участь у побитті людей, як про те повідомляли ЗМІ.
 
 
Активісти Громадського сектору нагадали, що попри свята продовжуватимуть щодня збиратись біля пам’ятника Шевченку о 18:00 та відвойовуватимуть простір міста у політичних концертмейстерів «на замовлення».