Відбувся Другий Семінар «Використання нових медіа та мережі активістів правозахисників для організації дій на захист прав людини»

 

В рамках проекту «Соціальна мережа активістів-правозахисників», який координує Правозахисний центр«Поступ» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в Чернігові пройшов Другий семінар «Використання нових медіа та мережі активістів-правозахисників для організації дій на захист прав людини».

 

Семінар мав насичену програму. Тренерами заходу виступили Віталій Мороз (керівник програми нових медіа МГО «Інтерньюз-Україна») та Олександра Дворецька (координаторка проекту, Правозахисний центр «Поступ»). Упродовж трьох днів активісти з різних куточків України вивчали можливості нових медіа та їх використання у правозахисній та громадській діяльності.

 

Учасники Семінару дізналися про можливості сучасних соціальних мереж: Twitter, Facebook, Storify, Соціальну мережу активістів-правозахисників та інших ресурсів, поговорили про можливості ресурсів google. Молодих правозахисників навчили презентувати себе та свою організацію в мережі, оптимізувати час при використанні Інтернету, а також результативно шукати необхідну інформацію.

 

Цікавими були обговорення організації колективних дій та солідарних кампаній за допомогою нових медіа, що допомагають знаходити прихильників у різних регіонах держави та за її межами.

 

Окрім цього учасники Семінару попрацювали зі спеціалізованою Мережею активістів-правозахисників, дізналися про її можливості з організації дій на захист прав людини та обговорили питання щодо її ефективного використання та популяризації.

 

Не обійшовся Семінар і без відвідування вулиць чарівного нічного Чернігова та неформального спілкування після занять.

Учасники висловили бажання і далі поглиблювати свої знання у сфері захисту прав людини та підтримувати Кампанії, що ініціюються правозахисниками.

Вітаємо нових випускників Програми!

 

Фотозвіт із семінару:

http://postup.lg.ua/gallery/drugiy-seminar-%3C%3Cvikoristannya-novih-media-ta-merezhi-aktivistiv-pravozahisnikiv-dlya

 

 

Джерело: 

http://hr-activists.net/news/p-dsumki-drugogo-sem-naru-nov-med-ta-merezha-hr-activistsnet-na-zakhist-prav-lyudini

 

 

 

http://edu.helsinki.org.ua/index.php?id=1317940177