января 2014

21.01.2014

Ми, мешканці м. Луганська та Луганської області, що нижче підписалися, глибоко обурені заявою фракції Партії регіонів у Луганській обласній раді від 20 січня 2014 року. У тексті заяви, на офіційному сайті Луганської обласної організації Партії регіонів, міститься звернення фракції до Президента України з вимогою вжити «жорсткі заходи» для «наведення порядку й встановлення законності», навіть ведення у Києві надзвичайного стану.

15.01.2014

Правозахисний центр "Поступ" змушений констатувати, що слідчі органи луганської міліції саботують розслідування за фактами нападів на протестні мітинги у Луганську 26 та 29 грудня 2013 року.

15.01.2014

Заступник Голови Луганської обласної державної адміністрації Едуард Лозовський декілька днів тому у власному блозі закликав правоохоронців до насильства по відношенню до активістів Євромайдана. Людина, якій довірено забезпечувати дотримання конституційних прав та свобод громадян, закликав до грубого порушення Конституції та законів України. Фактично, закликав до терору та безсудних страт активістів протестного руху.

13.01.2014

У понеділок, 13 січня, о 18:00 біля пам’ятника Шевченку в рамках Вуличного Університету відбудеться скайп-лекція Бориса Чикулая, автора відповідного законопроекту, на тему: "Люстрація: визначення, актуальність, метод втілення"

09.01.2014

9 січня суддя Луганського окружного адміністративного суду Андрій Каюда закінчив розгляд справи за позовом голови правління Правозахисного центру «Поступ» Костянтина Рєуцького проти обласної державної адміністрації, міської ради, обласного та міського департаментів освіти, де третьою стороною з боку відповідачів виступали луганська обласна та міська організації партії регіонів. Згідно з оголошеної резулятивної частини рішення, позивачам повністю відмовлено у задоволенні їхніх вимог – визнати незаконними рішення міської ради та обласної державної адміністрації і виданих на їх підставах наказів департаментів освіти про забезпечення участі дітей у мітингу, що відбувся 3 вересня 2013 року.

08.01.2014

Завтра, 9 января, в 10:30 в Луганском окружном административном суде (ул. Почтовая 1, судья А.М.Каюда) продолжится слушание по иску в отношении Луганской обладминистрации, Луганского городского совета, городского и областного Департаментов образования и науки, городской и областной организаций Партии регионов и специализированной школы-гимназии №30 в связи с принуждением к участию детей в политическом митинге.