Справа Олаолу Фемі: за крок до вироку

 

Нагадуємо, що судовий розгляд кримінальної справи відносно студента з Нігерії Олаолу Фемі, який вже майже півтора роки перебуває в луганському СІЗО лише за намагання захистити своє життя та життя свого друга, триває. Засідання продовжиться завтра, 16-го січня, об 11:00 в приміщенні Ленінського районного суду м. Лугаська (вул. Новосьолова 2).

 

 

Попри період свят і відпусток увага до справи продовжує утримуватись. Зокрема, на цьому засіданні спостерігати за процесом буде представник Уповноваженого з прав людини в Україні. Тож Ви матимете можливість отримати офіційний коментар представника апарату Омбудсмана прямо в залі суду. 

 

 

Завтра розпочнуться судові дебати, тож сторона захисту матиме можливість висловитись щодо абсурдності та необґрунтованості нового обвинувального висновку, який на останньому засіданні був представлений прокуратурою. Зокрема, в оновленому звинуваченні йдеться про те, що державне обвинувачення не визнає показань та висновків усіх експертів, які фігурують в матеріалах справи та були допитані судом, довго та грунтовно виправдовується відсутність вогнепального поранення, імовірність якого була спростована під час судового слідства. Власне, все обвинувачення спирається виключно на свідчення "потерпілих", та навіть їм суперечить в деяких деталях. Тож наразі обвинувачення зводиться до того, що усі дії Олаолу Фемі слід розглядати як хуліганські до моменту, коли одному з "потерпілих" було нанесено поранення шиї, що прокуратура розглядає як замах на вбивство, щоправда тепер лише 1, а не 4, як було відпочатку, особи.

 

 

Адіозапис виголошення оновленого обвинувального висновку доступний за цим посиланням: 

http://dl.dropbox.com/u/36202922/izmenennoe_obvinenie_28_12_12.mp3

 

 

Судове слідство закінчилось, тож суд виходить на фінішну пряму і готовий вислухати останні аргументи обох сторін, аби прийняти рішення. Тому закликаємо Вас зосередити свою увагу на розв'язці обурливого міліцейського свавілля, за ходом якого громадськість спостерігає вже майже рік, і виявити свою підтримку жертві міліцейського свавілля.

 

 

Ініціативна група "Справедливість для Олаолу Фемі"

 

Докладніше про справу читайте тут:

http://hr-activists.net/events/p-dtrimaimo-olaolu-fem

Контактні данні: 

(укр., рос.)+38 050 810-66-49 (Юлія) 

(Eng., Ukr., Rus.) +380 50 3348780 (Maksym)