"Поступ" звернувся до прокуратури з вимогою дати оцінку закликам до насильства, які лунали у Луганську

 
Правозахисний центр "Поступ" звернувся до прокуратури Луганської області з заявою про злочини за статтями 161 та 295 Кримінального кодексу України за фактами закликів до вбивства учасників Маршу рівності, які лунали на мітингу у Луганську 19 травня. "Поступ" сподівається на те, що особи, які розпалюють ворожнечу між різними суспільними групами та відкрито закликають до насильства, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, а правоохоронні органи зроблять все для того, щоб запобігти злочинів на грунті ненависті  під час Маршу рівності 25 травня у Києві.
 
Пропонуємо ознайомитися із текстом заяви про злочин:
 
 
Прокурору Луганської області
Мельнику А. С.
91055, м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 3.
 
Генеральному прокурору України
Пшонці В.П.
вул. Різницька, 13/15, Київ
 
Представники громадської організації Правозахисний центр «Поступ» під час публічної акції «Марш проти диктатури збоченців» 19 травня 2013 року стали свідками дій, які можуть бути кваліфіковані як злочин за статтями  161 та 295  Кримінального кодексу України. Відповідальність за організацію акції взяла на себе Громадська організація «Батьківській комітет».
 
На відео, з яким можна ознайомитися за даним посиланням: http://goo.gl/E0qos видно, як виступаючі перед учасниками мітингу закликають учасників до фізичної розправи та вбивств людей за ознакою сексуальної орієнтації. Виступаючі також закликали учасників заходу їхати у Київ, щоб 25 травня 2013 року фізично розправитися з учасниками Маршу рівності за права ЛГБТ. Серйозніть намірів організаторів насильницької розправи над учасниками Маршу рівності підтверджується тим, що час акції ГО «Батьківській комітет» був організований збір коштів для добровольців, які заявили бажання перешкоджати проведенню Маршу рівності.
 
З огляду на вищезазначене, просимо:
1.      Встановити осіб, які під час акції ГО «Батьківській контроль» відкрито закликали до насильницьких дій по відношенню до представників ЛГБТ-спільноти
2.       Відкрити щодо вказаних осіб кримінальне провадження за статтями 161 та 295  Кримінального кодексу України
3.       Зробити все необхідне в рамках ваших законних повноважень для запобігання вчиненню вказаними особами та їх прибічниками фізичного насильства до учасників Маршу рівності за права ЛГБТ, який відбудеться в Києві 25 травня 2013 року.


Source URL: http://postup.lg.ua/news/postup-zvernuvsya-do-prokuraturi-z-vimogoyu-dati-ocinku-zaklikam-do-nasilstva-yaki-lunali-u