Старшокласники з Луганська готові дати відсіч незаконним діям правоохоронців

 
У луганській загальноосвітній школі №2 пройшов другий захід з циклу лекцій для молоді з протидії міліцейському свавіллю, яки організовує Асоціація українських моніторів дотримання прав людини у діяльності правоохоронних органів. 22 учня 10 та 11 класів дізналися про межі повноважень міліціонерів та те, що має робити кожен з нас, якщо правоохоронці переступають ці межі. 
 
І хоча лише одиниці з молодих людей, які взяли участь у лекції особисто стикалися зі свавіллям правоохоронців, більшість добре знайома з проблемою з розповідей знайомих. Тому обговорення типових ситуацій в яких міліціонери найчастіше порушують наші права вийшло надзвичайно жвавим. За словами учасників, молодь з їхнього оточення найчастіше стикається з незаконними вимогами міліціонерів під час занять екстремальним спортом та прогулянок окраїнами міста. Міліціонери бачать у школярах «легку жертву» і не соромляться оглядати їхні речі та складати адміністративні протоколи за дрібні порушення за відсутності не тільки законних представників (що обов’язково, якщо мова йде про неповнолітніх), а й понятих, чим грубо порушують передбачену процедуру.
Обговорення настільки захопило учасників, що вони продовжували розповідати власні історії та ставити запитання навіть після закінчення лекції. Учасники зазначали, що отримавши цю інформацію, вони почуваються набагато впевненіше. 
 
В якості лекторів під час заходу виступили луганські активісти кампанії «Міліція під контролем», представники Правозахисного центру «Поступ» Ярослав Мінкін та Юлія Діонісьєва. Лекції були проведені в рамках проекту Асоціації УМДПЛ «Посилення можливостей молоді захищатися від свавілля правоохоронних органів», що реалізується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта.


Source URL: http://postup.lg.ua/news/starshoklasniki-z-luganska-gotovi-dati-vidsich-nezakonnim-diyam-pravoohoronciv