Затверджено план заходів з виконання у 2011 році Загальнодержавної програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2016 року

 

Затверджено план заходів з виконання у 2011 році Загальнодержавної програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2016 року. Відповідне розпорядження „Про затвердження плану заходів з виконання у 2011 році Загальнодержавної програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2016 року” ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 13 квітня 2011 року.

Цим документом передбачається забезпечити моніторинг виконання заходів та сприяти досягненню виконання завдання, визначеного Загальнодержавною програмою, – забезпечити оптимальне функціонування цілісної системи захисту прав дітей в Україні відповідно до вимог Конвенції ООН про права дитини та з урахуванням цілей розвитку, проголошених Декларацією тисячоліття ООН, і стратегії Підсумкового документа Спеціальної сесії в інтересах дітей Генеральної Асамблеї ООН “Світ, сприятливий для дітей”.

Як зазначив ГоловаДержавної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, реалізація у 2011 році заходів з виконання Загальнодержавної програми „Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року дасть можливість якісно поліпшити стан охорони дитинства у ключових сферах – охорони здоров’я, освіти, культури та забезпечити подальше формування здорового способу життя дітей, їх духовний розвиток, що визначено Законом України “Про Загальнодержавну програму “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року.

«Також прийняття акта дасть можливість здійснювати чіткий моніторинг та оцінку ефективності заходів, що реалізовуватимуться», – наголосив Равіль Сафіуллін.

На втілення заходів передбачено у Державному бюджеті на 2011 рік - 161 561,69 тис. грн. При цьому Уряд збільшив суму асигнувань на реалізацію заходів у порівнянні з тією, яка закладалася попередньо у проекті: з 69 736,69 тис. грн. (проект станом на 1 грудня 2010 р.) - до 161 561,69 тис. грн., або більш як у 2,3 рази.

ГоловаДержавної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін також  додав, що оскільки до виконання заходів центральними органами виконавчої влади залучатимуться також громадські організації, з ними забезпечуватиметься співпраця, що сприятиме становленню громадянського суспільства в Україні.

Документ розроблено на виконання Закону України “Про Загальнодержавну програму “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року”, розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2009 р. № 1263 “Про затвердження плану заходів з виконання у 2010 році Загальнодержавної програми “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року”.
Джерело: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article;jsessionid=B40E469EBDA…

001