Німецький уряд занепокоєний процесом у справі Олаолу Фемі. Український - не вбачає приводів для хвилювання.

Німецький Бундестаг заявляє про те, що уважно стежить за ходом процесу у справі двадцятишестирічного студента з Нігерії Олаолу Сунканмі Фемі, якого луганська прокуратура звинувачує у спланованому нападі з метою вбивства чотирьох молодих людей.

 

 

Таку відповідь отримала від німецького уряду ініціативна група «Справедливість для Олаолу». Бундестаг обіцяє і далі відстежувати і давати оцінку процесу, який українські правозахисники вважають сфабрикованим, а також піднімати це питання в рамках офіційного діалогу з урядом України.

 

Німецький уряд, як можна помітити, більш уважний до ситуації у сфері злочинів на грунті ненависті в Україні, ніж офіційні структури в нашій країні. У відповідь на колективне та індивідуальні звернення громадян, стурбованих несправедливим переслідуванням Олаолу Фемі, прокуратура і міліція присилають листи, списані з відповідей піврічної давності, в яких повідомляють, що порушень у ході досудового слідства не виявлено. У зв'язку з цим не зовсім зрозуміло, в чому полягає особистий контроль даної справи Генеральним прокурором України, про який прес-служба прокуратури заявляла у липні, після звернення луганських журналістів і активістів до Уповноваженого з прав людини.

 

Слухання у справі Олаолу Фемі продовжиться після тритижневої перерви 17 жовтня в Ленінському районному суді Луганська. Початок слухання о 10:30. Запрошуємо всіх зацікавлених журналістів і громадських активістів взяти участь і висвітлювати засідання. Одного цього буде достатньо для того, щоб показати абсурдність звинувачень, висунутих проти Фемі.

 

 

Нагадуємо, що в ніч на 5 листопада 2012 нігерійські студенти Олаолу Сунканмі Фемі та ого друг Еніола Судаді піддалися расово-вмотивованому нападу групи молодих людей. Захищаючись, Фемі завдав нападникам кілька порізів шийкою розбитої пляшки. Наступного дня він був затриманий і поміщений до Луганського слідчого ізолятору. За самозахист Фемі загрожує тривалий термін ув'язнення за звинуваченням у спланованому замаху на вбивство 4 осіб. Подробиці справи: http://goo.gl/tDZlE 

 

Додатки:

Відповідь Бундестага на звернення представників ініціативної групи
"Справедливість для Олаолу" (325.01 KB) http://goo.gl/FCyrV
Відповідь прокуратури Луганської області на звернення з вимогою провести перевірку порушень, допущених у ході слідства (частина 1,
146.71 KB) http://goo.gl/RSmpk
(частина 2)
http://goo.gl/s5lZE