Незаконні дії силовиків на Сході України: результати роботи гарячої лінії

Із квітня 2018 р. правозахисний центр «Поступ» спільно з Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) розпочали проект з фіксації порушень прав людини з боку силових структур на підконтрольній українському уряду частині Донецької і Луганської областей. Основне завдання такої гарячої лінії — фіксація протизаконних дій з боку силовиків і надання відповідних консультацій.
 
Якщо мешканці цих областей вважали, що їх права порушили співробітники правоохоронних органів, військовослужбовці, прикордонники або представники спецслужб, або ж стали свідками таких дій, то вони отримали змогу повідомити про це операторам «гарячої лінії» за допомогою телефонного зв’язку, Viber, WhatsApp, Telegram та електронною поштою.
 
Результати роботи гарячої лінії представлені в звіті:
 
Аналітичний огляд змісту розмов зі скаржниками «гарячої лінії» щодо виявлення випадків незаконних дій українських силовиків у Донецькій та Луганській областях (28 квітня — 28 грудня 2018 року).
 
Подивитись PDF >>>
https://issuu.com/vostok-sos/docs/nezakonni_dii_silovikiv_na_skhodi_u

 
Завантажити PDF >>>
https://www.dropbox.com/s/wo19et5mfo1bagh/Nezakonni_dii_silovikiv_na_skhodi_ukraini_zvit_gor_linija_web.pdf?dl=1

 
Правозахисний центр «Поступ» в рамках проекту «Впровадження системи громадського моніторингу та реагування на порушення прав людини з боку працівників силових структур в регіоні збройного конфлікту на сході України» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.