Публічна кампанія “Створення мережі громадських вбиралень у Сєвєродонецьку”

(оновлюється)
 
Громадські вбиральні у Сєвєродонецьку знаходяться у непридатному для експлуатування стані. Значна їх частина потребує ремонту, переоснащення та реконструкції. У цьому легко переконатися, відвідавши одну з місцевих безкоштовних вбиралень.
 
Саме тому в липні 2019 року наша організація разом з БФ “Восток-СОС” ініціювала публічну кампанію з питань створення мережі громадських вбиралень у Сєвєродонецьку. В процесі вивчення цієї проблеми були залучені громадські організації та місцеві мешканці. 
 

---------
Публічне обговорення


Для охоплення ширшого кола останніх ми зробили публікацію на місцевому сайті “Северодонецк онлайн” яка зібрала безліч коментарів.
 
Громадські активісти та місцеві організації визначили, що винесене на обговорення питання варте термінового розгляду. Тому разом нами було вирішено подати інформаційний запит до сєвєродонецької міської ради та Управління житлово-комунального господарства міста з метою якнайшвидшого вирішення цієї проблеми.
 
---------
Розгляд електронної петиції
 
Крім цього в  Єдиній Системі Місцевих Петицій було створено петицію про необхідність створення громадських вбиралень, яка за лічені дні назбирала більше 300 необхідних для розгляду голосів.
 
Видання “Восточный Вариант” також взяв коротке інтерв'ю у авторки петиції Олександри Ворошилової. «Как видите, вопрос настолько острый, что нам понадобилось только вынести его на всеобщее рассмотрение горожан - как тут же все поддержали», - зазначила вона.
 
Секретар міської ради, в.о. міського голови, В.П. Ткачук розглянув петицію на засіданні виконавчого комітету № 18 від 02.08.2019 р. та доручив УЖКГ міста Сєвєродонецька провести аналіз наявних громадських вбиралень і їх власників, зробити розрахунки доцільності створення нових вбиралень, розробити Правила вільного доступу громадян до туалетів, що розміщені в громадських будівлях міста. 
 
Відео розгляду петиції з Засідання виконавчого комітету 2 серпня, ви можете побачити за посиланням.
 
У відповідь на наш запит Управління житлово-комунального господарства міста надало перелік вбиралень, які доступні містянам і можуть використовуватись на безоплатній основі.
 
Посилаючись на надану інформацію, ми вирішили провести ревізію зазначених як придатних до експлуатації вбиралень. Пропонуємо Вам переглянути наступне відео з огляду вищезазначених місць. З усього переліку вбиралень - лише до кількох жителі мають доступ без перешкод, стан решти - залишає бажати кращого. 
 
---------
Кампанія проводиться в рамках проекту SuDHAV 2, що реалізується за підтримки Європейської комісії та спрямованого на залучення волонтерів з Європи до діяльності громадських організацій в різних країнах світу.