"Чому складно реалізувати права людини у країнах Східної Європи" - лекція професорки Еви Лентовської

 

 

Пропонуємо вашій увазі аудіозапис лекції першого польського омбудсмана, професорки Еви Лентовської, яку вона прочитала у Києві 20 березня 2013 року.

У своїй лекції пані Лентовська розповіла про власний досвід роботи на посаді радника з прав людини у Польщі, а також про специфіку та виклики, пов'язані із реалізацією прав людини у нашіх країнах. 

"Ставлення до прав людини у країнах Центральної та Східної Європи відрізняється від ставлення до них у Західній Європі. Їх сприйняття у нашіх країнах я називаю агностицизмом прав людини" - Ева Лентовська.

Слухати лекцію

 

Після рублічної лекції пані Лентовська зустрілася з Уповноваженою Веоховної Ради України з прав людини, представниками неурядових правозахисних організацій та журналістами в секретаріаті українського омбудсмана, де розповіла про своє бачення успішних моделей роботи омбудсмана, які можуть бути реалізовані в Україні:

Слухати запис виступу

 

Правозахисний центр "Поступ" від імені Всеукраїнської освітньої програми "Позуміємо права людини" ще раз дякує Міжнародному фонту "Відродження" за фінансову підтримку, Гельсінському Фонду з Прав Людини (Варшава) за сприяння у організації візиту пані Еви Лентовської та Національному унівеситету Києво-Могилянська Академія за надане приміщення для проведення заходу.