Факсуємо на підтримку ліквідації НЕК

 

У середу, 6 червня, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації розглядатиме законопроект про ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК). Варто нагадати, що ще у 2010 році «гарант конституції» в Указі «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» доручив Кабінету Міністрів України «вирішити в установленому порядку питання щодо ліквідації НЕК». І комісія справді на деякий час припиняла свою діяльність. Але після відпочинку охоронці моралі ще завзятіше та відчайдушніше стали виконувати свою почесну місію.

 

Від перемоги здорового глузду - ліквідації НЕК - нас відділяє буквально три кроки. Але кожен з них вкрай важливий. Кабінет міністрів України вже вніс до парламенту законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (№ 10447), яким передбачено ліквідацію НЕК, і 6 червня питання про його внесення на голосування у першому читанні розглядатиме Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації (профільний комітет). 

 

Тож зараз ми маємо зробити перший важливий крок - добитися внесення законопроекту на голосування у сесійний зал Верховної Ради. Отже, давайте ж «опустимо свій кулак на чашу ваг справедливості» - надішлемо листи на факс приймальні Комітету, висловлюючи рішучу підтримку скасуванню цієї безглуздої структури, яка вже понад 5 років ганьбить Україну перед світовою спільнотою та проїдає мільйонні бюджети, намагаючись зупинити поступ української культури та медійної сфери.

 

Пропонуємо вам завантажити зразок звернення до членів профільного комітету, внести до нього персональну інформацію, роздрукувати, поставити особистий підпис та надіслати факсом на наступні номери:

 

(044) 284 99 50 Секретаріат Комітету

(044) 286 83 79 Канцелярія секретаріату

 

Якщо ви не маєте можливості надіслати листа факсом, можна скористатися електронною поштою, надіславши відскановану або сфотографовану копію підписаного вами звернення на адресу  [email protected]. Але треба пам’ятати, що державні органі в Україні не зобов’язані реагувати на звернення, надіслані електронною поштою.

 

Листи можна надсилати сьогодні, 4 червня, завтра та у першій половині дня 6 червня. У вечірній та нічний час факс секретаріату має працювати у автоматичному режимі (треба трохи послухати довгі гудки та дочекатися з’єднання).

 

Підготовка та відправка листа займе у вас не більше 5 хвилин і коштуватиме не більше однієї гривні. Але не варто недооцінювати ефективності такої дії – саме ваш голос, відданий в такий спосіб, може вирішити долю свободи слова в Україні.