Фотовиставка «ДІТИ ПРОСТО НЕБА»

У травні 2010 року в Луганську пройде двотижнева фотовиставка "Діти просто неба", присвячена проблемі дітей-сиріт, які після закінчення інтернатів і професійних учбових закладів опиняються без даху над головою. 

 

Якщо житло і залишається у власності дітей, то воно найчастіше не придатне для проживання. Багато дітей стикаються з проблемою незаконної зміни власника житла, яке належало їх батькам. Через свою правову безграмотність змінити ситуацію самостійно сироти просто не в силах. Так званого соціального житла, яке згідно із законом має їм виділятися, дуже мало, а нове практично не будується. Не важко уявити собі життя молодої людини без будинку і рідні, що витікає з таких обставин. 

Мета виставки проста: привернути до проблеми увагу громадськості і влади регіону. 

В рамках проекту буде видана брошура, до якої увійдуть обрані фотографії з теми, опис проблеми, пропозиції по її вирішенню та список організацій і установ, що надають допомогу дітям-сиротам, що попали в складну життєву ситуацію у зв’язку з відсутністю житла. Брошура буде поширена серед відвідувачів фотовиставки, представників регіональних засобів масової інформації, державних адміністрацій, співробітників спеціалізованих дитячих установ і соціальних служб, що надають допомогу дітям даної групи. 

Заплановано проведення прес-конференції і круглого столу «Стратегії вирішення проблеми забезпечення житлом соціальних сиріт, випускників інтернатських установ Луганська і Луганської області». Під час проведення круглого столу представники громадськості, міських і регіональних соціальних служб, місцевого самоврядування, а також журналісти, вироблять (в ідеалі) стратегію вирішення ситуації, що склалася. 

Організатори запрошують фотографів і фотохудожників Луганська й області брати участь в проекті. 

«Витрати по друку фотографій, виготовленню рамок, організації виставки і виданню брошури ми беремо на себе. Від вас - лише ХОРОШІ РОБОТИ!» - йдеться у повідомленні організаторів виставки. 

Контакти організаторів: (095)226 32 82, 
(050) 623 58 46,(095) 
349 53 25, 
(095) 226 32 82, 
[email protected] 
пишіть з позначкою "ФОТОВИСТАВКА" в графі "тема". 

Організатори фотовиставки: ініціативна група жителів міста Луганська, громадська організація "Правозахисний центр "Поступ" (проект "Правозахисна дитяча мережа Донбасу" http://rights.martin-club.org) при фінансовій підтримці громадської організації "Асоціація підтримки розвитку місцевого самоврядування" (МФ "Відродження").