Полтавські вчителі права отримали знання з безпечної поведінки під час контактів з міліцією

 

В середині лютого у Полтавському інституті післядипломної освіти пройшли два семінари для викладачів права загальноосвітніх шкіл Полтавської області. 45 педагогів отримали компетенції з навчання молоді навичкам безпечної поведінки під час контактів із працівниками правоохоронних органів.

Під час заходу розглядались особливості взаємодії працівників ОВС з неповнолітніми, їх права і обов’язки під час затримання тощо. Викладачам було надано практичні поради з приводу того, як проводити профілактичні та освітні заняття зі школярами. По завершенню лекції учасники отримали спеціально розроблені пам’ятки «Як захиститись від неправомірних дій міліції. Інструкція для молоді» та відеозапис лекції. Захід відбувався у рамках проекту «Захист і охорона. Точки взаємодії з молоддю», метою якого є зменшення кількості випадків неправомірних дій правоохоронців (незаконного затримання, допиту, огляду, насильства) по відношенню до молоді.

Проект реалізується Правозахисним центром "Поступ" за підтримки Національного Фонду Підтримки Демократії (NED) та Фонду Сприяння демократії посольства США в Україні.