"Поступ": луганські правоохоронці саботують розслідування нападів на активістів протестних акцій

Правозахисний центр "Поступ" змушений констатувати, що слідчі органи луганської міліції саботують розслідування за фактами нападів на протестні мітинги у Луганську 26 та 29 грудня 2013 року.
 
Станом на сьогодні провадження вікриті лише за фактами, де шкода, нанесена потерпілим, є незначною і нападникам з великою долею вирогідності вдасться уникнути кримінальної відповідальності - про це заявникам під час слідчих дій не соромляться заявляти самі працівники слідчих органів. Наприклад, одна зї слідчих Ленінського райвідділку міліції міста Луганська коментує свою особисту позицію у такому ключі, що петарди та димові шашки затриманими були кинуті у мітингучих не цільоспрямовано, а нібито ті просто таким чином святкували наближаючийся Новий Рік. 
 
Разом із тим, по фактам, де матеріальна шкода є значною (як, наприклад, у випадку пошкодження обладнання організаторів показу киноальманаху "Відкритий доступ"), кримінальні провадження не відкриті навіть через майже місяць із дня реєстрації заяви про злочин. Правозахисний центр "Поступ" заявляє, що така показова бездіяльність луганської міліції є грубим порушенням норм Кримінального Процесуального Кодексу України і буде оскаржена у суді.
 
У будь-якому разі, продемонстрована позиція луганської міліції не може не викликати низки припущень щодо справжньої ролі посадовців місцевої влади у організації тиску та нападів на активістів луганського Євромайдану.
 
Прес-служба Правозахисного центру "Поступ"