Школа «Права людини та основи громадянської журналістики»

Оголошується конкурс на участь у Школі «Права людини та основи громадянської журналістики» для молодих активістів Луганської, Донецької та Дніпропетровської областей, що організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

Школа є навчальним заходом Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»

Регіональними партнерами в організації Локальної школи є: Алчевська міська рада та Правозахисний центр «Поступ».

 

Учасники Школи зможуть отримати основи знань про права людини та механізми їх захисту, про окремі важливі поняття суміжні з правами людини, здобути уміння та навички, що є важливими для активних дій спрямованих на підтримку та захист прав людини, сформувати власну позицію щодо окремих сучасних суспільних процесів, ґрунтуючись на принципах прав людини, дізнатися про ефективний збір інформації та організацію розсилки, мобілізацію в соціальних мережах та роботу в твіттері, а також проведення журналістських розслідувань. Навчання буде складатися з дистанційної та очної частини.

 

До участі у конкурсі запрошуються:громадські активісти Луганської, Донецької та Дніпропетровської областей віком від 18 до 27 років, а саме: волонтери громадських організацій, студентські та профспілкові активісти, волонтери, та інші зацікавлені особи, що працюють над вирішенням актуальних суспільних проблем свого регіону.

 

Критерії відбору учасників:

 - відповідність формальним критеріям Школи;

 - соціально значимадіяльність учасника;

 - розуміння соціальних проблем регіону;

 - висока мотивація участі;

 - наявність публікацій за актуальною тематикою (у тому числі в Інтернеті та соціальних мережах);

 - бажання співпрацювати з учасниками Локальної Школи, її регіональними партнерами та іншими випускниками Програми;

 - бажано надати рекомендації правозахисних НГО, випускників програми «РПЛ», навчальних закладів та керівників ЗМІ (рекомендаційні листи надсилатимуться на електронну адресу Програми [email protected]);

 

Для ефективної участі в очній частині занять під час Локальної Школи кожному учаснику треба мати з собою ноутбук, а під час дистанційного навчання – регулярний доступ к інтернету.

 

Семінар Школи проходитиме з 14 по 20 березня 2011 року в місті Алчевську Луганської області. Організатори забезпечують проживання та харчування учасників Школи, витрати на проїзд до місця проведення Школи й у зворотному напрямку (при наявності проїзних документів у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або купейним вагоном поїзда та за умови відвідування всіх заходів Школи).

Дистанційна частина Школи буде тривати з 15 лютого по 10 березня 2011 р. Спілкування та виконання завдань буде організовано через Інтернет-розсилку.

 

Для участі у конкурсі необхідно:

Крок перший: Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Школі «Права людини та основи громадянської журналістики» та дочекатись підтвердження реєстрації вашої кандидатури. Зареєструвати свою кандидатуру на участь у тренінгу можна,   заповнивши реєстраційну анкету он-лайн. Зверніть увагу! Поле “Додаткове завдання, якщо воно вказано в анонсі заходу.” не заповнюйте.

Крок другий: Підготувати та надіслати есе (до однієї сторінки) на одну з зазначених тем. Теми есе можна завантажити у форматі MS WORD: http://edu.helsinki.org.ua/files/docs/1295969081.doc , можна також отримати форму електронною поштою від організаторів, звернувшись до них із запитом.. Підготовлені есе треба надіслати організаторам електронною поштою на адресу:  [email protected].

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою, а есе прийнятим на участь у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Відібраним для участі у Школі учасникам буде запропоновано пройти курс дистанційного навчання. На очну частину Школи будуть запрошені лише учасники, які успішно пройшли дистанційне навчання.

 

Останній день подачі заявки– 10 лютого 2011 року.

Учасники конкурсу будуть повідомлені про результати відбору до 14 лютого 2011 року.

 

Контакти для отримання додаткової інформації:

E-mail: [email protected]

Контактні особи: Марія Ясеновська (моб. тел.: +38050 4023456); Ярослав Мінкін (моб. тел.: +38095 3495325).