Справа Юрія Косарєва: СБУ вважає, що прокуратура сама розбереться із корупцією своїх чиновників

Служба безпеки України нарешті надала відповідь на звернення Правозахисного центру "Поступ" з вимогою перевірити факти можливої корупційної змови посадових осіб луганської міліції та прокуратури з керівництвом ОАО "Успенський кар'єр". З листа видно, що СБУ повністю довіряє колегам з прокуратури і доручає їм самим розібратися з корупцією у своїх рядах. 

 

Нагадаємо, що розслідуючи справу Юрія Косарєва, прокуратура Лутугінського району Луганської області допустила низку процесуальних порушень. Є підстави вважати, що ці порушення були зроблені навмисно, з метою покриття злочину працівників міліції, які жорстоко побили Юрія Косарєва та Сергія Ігнатова 22 травня 2011 року а потім звинуватили їх у нападі на себе. Юрій Косарєв впевнений, що міліціонери діяли на замовлення керівництва комерційного підприємства, з яким в нього двома місяцями раніше виник конфлікт.

 

Вперше Правозахисний центр "Поступ" звернувся до СБУ ще на початку жовтня 2012 року, але на перше звернення, всупереч закону, Служба безпеки не надала відповіді взагалі. Відповідь на повторне звернення підкупає своєю лаконічністю та беспосередністю:

 

 

Отже, не дивлячись на те, що розслідування корупційних злочинів є прямою компетенцією Служби безпеки України, ми бачимо, що відомство у даному випадку відмовляється виконувати цей обов'язок. Поки що не будемо робить припущень, чому це так. І вже точно не важко спрогнозувати, яким буде "перевірка" і відповідь Генеральної прокуратури. 

 

 

Прес-служба Правозахисного центру "Поступ"

 

Більше інформації по справі Юрія Косарєва: http://goo.gl/hdv9W