В Українській Гельсінській спілці з прав людини вже 30 організацій!

УГСПЛ вітає в своїй команді нового члена спілки - правозахисний центр "Поступ", м. Луганськ. Місією організації є всебічний захист прав людини та розвиток культури прав людини в Україні. До вашої уваги інтерв'ю з лідером ПЦ "Поступ" Костянтином Рєуцьким.

 

Чому ваша організація прийняла рішення стати членом УГСПЛ?

В нашій організації ми притримуємось тієї позиції, що правозахисній спільноті України необхідно консолідуватися. А УГСПЛ є одним з найуспішніших прикладів такої консолідації.

Ми і раніше співпрацювали з організаціями-членами УГСПЛ, і вважаємо, що формалізація наших відносин буде кориснішою і нам і Асоціації.

 

Які найближчі плани у «Поступа»?

У нас нічого радикально не змінюється, ми продовжуємо займатися проблемами дітей груп ризику, плануємо в цьому та наступному році проводити моніторинг ситуації з насильством стосовно дітей групи ризику з боку працівників правоохоронних органів. Продовжить роботу дитяча правозахисна приймальня на базі нашої організації. Ми продовжуємо партнерську участь в програмі «Розуміємо права людини», розвиваємо мережу активістів-правозахисників (Інтернет-ресурс).

Ще одним пріоритетом для нас стає захист прав журналістів та проблема наступу на свободу слова. Цього року ми ініціювали та підтримуємо громадську кампанію проти цензури з метою скасувати закон «Про захист суспільної моралі».

Так само ми починаємо роботу по збору даних по тиску на журналістів, регіональні ЗМІ. І думаю, що з часом це буде виділено в окремий напрямок роботи.

Так само ми з 2007 року є регіональними партнерами Фестивалю документального кіно з прав людини Docudays Ua. І цього року дуже хотілося б показати в Луганську фільм-відкриття фестивалю «Інший Челсі», адже це дуже яскравий фільм, важливий і потрібний для нашого регіону.

 

Джерело: http://helsinki.org.ua/index.php?id=1301912713

 

Українська Гельсінська спілка з прав людини  (УГСПЛ) — найбільша в Україні асоціація громадських правозахисних організацій, метою якої є сприяння практичному виконанню гуманітарних статей Заключного акту Гельсінської наради з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) 1975 року, інших прийнятих на його розвиток міжнародних правових документів, а також усіх інших зобов'язань України в сфері прав людини та основних свобод.