Вчителі Миколаїва готові попереджувати міліцейське свавілля

 

26 лютого у Миколаївському інституті післядипломної освіти відбувся семінар для вчителів правознавства та соціальних педагогів Миколаївської області. Педагогі дізналися про межі повноважень працівників правоохоронних органів, права громадян під час контактів із міліцією та отримали інструменти та технологію передачи цих знань підліткам та молоді.

Під час заходу розглядались особливості взаємодії працівників ОВС з громадянами в цілому та неповнолітніми зокрема, їх права і обов’язки під час контактування з міліціонерами: перевірки документів, огляду, затримання, доставляння в райвідділок тощо. Вчителям було надано практичні поради з приводу того, як проводити профілактичні та освітні лекції зі школярами, обговорено алгоритм дій у випадку незаконного міліцейського насильства та інших протиправних дій правоохоронців. По завершенню лекції учасники отримали спеціально розроблені пам’ятки «Як захиститись від неправомірних дій міліції. Інструкція для молоді» та відеозапис лекції провідного експерта Асоціації УМДПЛ Володимира Батчаєва.

Всього у семінарі взяло участь 24 педагога. Захід було проведено в рамках проекту «Захист і охорона. Точки взаємодії з молоддю», який координує Правозахисний центр «Поступ». Фінансову підтримку проекту надає Національний Фонд Підтримки Демократії (NED).