Волонтерські лекції для студентів ПДТУ у Маріуполі

Розуміння значення волонтерської міссії. Збереження навколишнього середовища, суспільного розвитку, глобальної освіти на прикладі країн Африки. Проблеми пов'язані з поширенням епідемії СНІД в світі. З такими темами волонтерки Одрі Мюса та Франциска Вестгест завітали до Кафедри соціології та соціальної роботи ПДТУ Маріуполь.
 
У передостанній тиждень листопада відбулися ворк-шопи та лекції для студентів Приазовського Державного Технічного Університету, підготовлені нашими чарівними волонтерками з Франції та Нідерландів спільно з маріупольским офісом Благодійного фонду «Восток-СОС» в рамках програми EU Aid Volunteers. 
 
«Незабутні враження та емоції подарували волонтерки з Франції та Нідерландів - Одрі Мюса та Франциска Вестгест. В яскравій формі, дружній атмосфері співпраці та взаємозв'язку побудована інтерактивна лекція на соціально важливі теми збереження навколишнього середовища, суспільного розвитку, глобальної освіти на прикладі країн Африки. На передодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом студентська молодь спеціальності Соціальна робота та гості з країн Європи звернули увагу на проблеми пов'язані з поширенням епідемії в світі, профілактику нових випадків інфікування. Головною метою меседжа - є підвищення рівня обізнаності всіх громадян та членів суспільства, зменшення шкоди та попередження ризикованої поведінки.
 
Дякуємо всім організаторам, особливо Яні Шинкаренко, за надану можливість доторкнутися до міжнародних практик та досвіду, Кафедрі перекладу за мовну підтримку, присутнім викладачам та студентам! Сподіваємось на продовження співпраці в організації унікального досвіду для студентів та всіх небайдужих!»
 
«Волонтерська діяльність в сучасних умовах розвитку стає фундаментом громадянського супільства. Світові практики - важливі складові у розумінні значення волонтерської міссії. Сьогодні студенти спеціальності Соціальна робота, які долучились до волонтерського руху, зустрілися з представниками Європейської спільноти Франції та Нідерландів - волонтерками Одрі Мюса та Франциска Вестгест. У надзвичайно теплій та дружній атмосфері обговорювались актуальні питання розвитку волонтерства в кризових, конфліктних умовах, подолання культурних світових стереотипів. Дякуємо спікерам та організації за надану можливість - «Восток - СОС», Правозахисний центр «Поступ» за підтримки естонської організації Mondo в рамках програми EU Aid Volunteers, сподіваємось на плідну співпрацю та подальші зустрічі!»
 
Джерело: https://www.facebook.com/pstu.kaf.soc.sr