Конкурс на участь у Освітньому Міжнародному Курсі «Посилення впливу журналістської спільноти в ситуації з дотриманням прав людини» для журналістів.

Оголошується конкурс на участь у Освітньому Міжнародному Курсі «Посилення впливу журналістської спільноти в ситуації з дотриманням прав людини» для журналістів.
У Курсі візьмуть участь журналісти Білорусі та України. Освітній Курс координуватимуть: Громадська організація «М’АРТ» (Україна), Правозахисний центр «Поступ» (Україна), Helsinki Foundation for Human Rights (Польща), Організація «Pepleinneed» (Чехія), «Človek v ohrození» (Словакія), Гродзенскае абласное грамадскае аб’яднанне маладых навукоўцаў  “ВІТ”  (Білорусь) за фінансової підтримки міжнародного Вишеградського Фонду. Курс є частиною плану дій всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

До участі у конкурсі запрошуються журналісти з активною громадянською позицією, які вже мають досвід висвітлювання гострих суспільних проблем та вмотивовані й у подальшому активно захищати права людини та громадські інтереси.

Міжнародний Курс з прав людини для журналістів триватиме близько півтора року та складатиметься з двох чотириденних тренінгів та двох дистанційних сесій,а також освітнього візиту в Польщу та Чехію. Під час Курсу учасники зможуть поглибити свої знання з насупних тем:
§  Права людини.
§  Права людини: філософській, етичний та юридичний аспекти.
§  Механізми захисту прав людини.
§  Дії журналістів на захист прав людини (з акцентом на інформаційній складовій).
§  Як готувати матеріали пов’язані з проблемами прав людини.
§  Як готувати матеріали у відповідності з правами людини.
§  Безпека діяльності журналістів.  Особливості роботи журналістів у гарячих точках.
§  Взаємодія ЗМІ та НУО у сфері захисту та підтримки прав людини.
§  Як проводити журналістські розслідування в сфері прав людини.
§  Як організовувати ефективні журналістські адвокаційні кампанії на захист прав людини.

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.
Критерії відбору для участі у Курсі є наступними:
- Активна робота в діючих ЗМІ;
- Активна громадянська позиція;
- Досвід підготовки матеріалів у сфері захисту суспільних інтересів;
- Можливість брати участь у всіх навчальних заходах Курсу.
- Готовність до співпраці в команді з іншими учасниками Курсу.

Перший семінар навчального Курсу проходитиме з 9 по 12 вересня 2014 року у місті Чернігів (база відпочинку «Санрайз» та освітній  Дім Прав Людини).
Організатори забезпечують проживання та  харчування учасників Міжнародного Курсу, витрати на проїзд до місця проведення сесій Курсу й у зворотному напрямку.

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Для участі у конкурсі необхідно:

Крок перший: Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Міжнародному Курсі з прав людини, заповнивши реєстраційну анкету он-лайн за адресою:  http://edu.helsinki.org.ua/zajavka (обов’язково поставте галочку навпроти назви Школи вгорі сторінки).
Зверніть увагу! Для того, аби отримати доступ до анкети, Ви маєте бути зареєстрованим користувачем сайту. Зареєструватися як користувач сайту Ви можете за цим посиланням: http://edu.helsinki.org.ua/user/register .
Крок другий: Надати до 3-х власних матеріалів, що стосуються захисту суспільних інтересів. Посилання на вказані матеріали необхідно навести у полі "Додаткове завдання..." аплікаційної форми (в разі якщо матеріали не опубліковані на інтернет-ресурсах, відскановані друковані публікації, фоторепортажі, відеороліки та аудіо записи мають бути попередньо розміщені аплікантом в мережі Інтернет у відкритому, або обмеженому доступі).
Ваша кандидатура вважається зареєстрованою на участь у конкурсі, а есе прийнятим на участь у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Контакти організаторів в Україні для отримання додаткової інформації:
E-mail: [email protected]

Контактна особа: Ольга Сергєева (співкоординатор Міжнародного Курсу):  +38 0509222348
Просимо звернути увагу, що конкурсні документи повинні надійти не пізніше 17.00, 24 серпня 2014 року. Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 29 серпня 2014 року.