December 2013

30.12.2013

У Луганську під час Всеукраїнського Народного Віче, що традиційно проходило в неділю, на порозі Луганської обласної державної адміністрації був показаний фільм з кіноальманаху «Відкритий доступ» про резиденцію Президента в Межигір'ї.

29.12.2013

Гирляндой из сотни желто-голубых флажков с новогодними пожеланиями луганские активисты украсили в субботу городскую ёлку. Любой, пришедший сегодня на центральную площадь города, имел возможность написать пожелания своему городу и стране. Большинство из тех, кто принял участие в акции (а кроме активистов свои флажки на гирлянду повесили и несколько десятков случайных прохожих), пожелали стране перемен.

27.12.2013

У четвер у Луганську невідомими було здійснено напад на мирну акцію, організовану місцевим Громадським сектором. Під час акції був запланований показ скандального кіноальманаху «Відкритий доступ», який розповідає про статки та незаконні оборудки Віктора Януковича.

25.12.2013

Сьогодні, 25 грудня, о 18:00, на площі Героїв ВВВ (біля памятника Т.Г. Шевченку) активісти Громадського сектору покажуть на Луганському Євромайдані одну з новел документального кіноальманаху "Відкритий доступ" - "Межигір`я".

«Межигір’я» – колишня державна резиденція, яка тепер фактично є приватною територією чинного президента України Віктора Януковича.

25.12.2013

Правозахисні організації звернулись до Уповноваженого Верховної Радиз прав людини Валерії Лутковської з вимогою перервати її мовчанку стосовно десятків нападів на активістів "Євромайданів" у регіонах України. Правозахисники вимагають від Омбудсмана рішучих дій з забезпечення неупередженого та ефективного розслідування цих злочинів та притягнення до відповідальності як осіб, винних у їх скоєнні, так і правоохоронців, чия бездіяльність допомагає злочинцям уникнути покарання. Пропонуємо вашій увазі текст звернення:

24.12.2013

Правозащитный центр "Поступ" в рамках инициативы украинских правозащитных отрганизаций по расследованию массовых нарушений прав человека в ходе протестных акций, начавшихся 21 ноября 2013 года, собирает информацию о давлении на участников акций и готов оказать правовую помощь пострадавшим от незаконных действий милиции, прокуратуры, чиновников государственных администраций и местного самоуправления, администраций предприятий и учреждений.

21.12.2013

Представники громадських рухів, організацій, та ініціатив Майдану виступили зі спільним Маніфестом, в якому сформулювали основні вимоги до влади і опозиції та запропонували механізми вирішення кризової ситуації, а також про умови, за яких Громадський блок з Майдану не піде. Текст Маніфесту надіслано представникам влади, опозиції, а також міжнародним структурам, зацікавленим у вирішенні кризової ситуації.

21.12.2013

Громадські організації та ініціативи об'єднуються для обговорення спільного порядку денного, стратегій та тактик, спрямованих на зміну ситуації в країні. Правозахисний центр "Поступ" приєднався до цієї ініціативи. Публікуємо текст звернення голови правління організації з приводу підписання Меморандуму ГРМ.

19.12.2013

Вчера, 18 декабря, Славяносербским районным судом, где повторно слушалось дело активиста Луганской правозащитной группы Юрия Косарева, которого обвиняют в нападении на троих работников Лутугинского горотдела милиции, было вынесено постановление о возвращении дела на дополнительное расследование.