червня 2011

29.06.2011

Громадськість вимагає від депутатів оскаржити норми закону «Про захист суспільної моралі» в Конституційному суді.

 

Напередодні Дня Конституції під стінами Верховної Ради письменники та правозахисники провели літературну акцію проти закону «Про захист суспільної моралі». Незважаючи на важкі погодні умови, на боротьбу із цензурою вийшли письменники Сергій Жадан та Андрій Кокотюха, а також ключові фігури правозахисного руху Володимир Яворський, Володимир Чемерис та Костянтин Рєуцький.

22.06.2011

29 червня 2011 р. у Луганську пройде одноденний тренінг «Моніторинг прав людини». Організатором тренінгу виступає Правозахисний центр «Поступ», проект «Моніторинг прав дітей-інвалідів в Луганській області» (http://postup.lg.ua/%3C%3Cmonitoring-prav-ditey-invalidiv-v-luganskiy-o… ), який реалізовується в рамках проекту “Системні зміни для дітей з інвалідністю” за фінансової підтримки Форум Syd та шведської організації Adoptionscentrum.

21.06.2011

У ніч на 28 червня в Києві пройде літературно-кінематографічна акція «Мистецтво очима цензора». 27 червня, напередодні Дня Конституції, громадські активісти проведуть під стінами Верховної Ради літературно-музичну акцію проти закону «Про захист суспільної моралі», яка продовжиться в ніч на 28 червня фестивалем забороненого кіно «Мистецтво очима цензора». 

17.06.2011

 

Вканун презентации Концепции защиты общественной морали в Украине Василия Костицкого, общественные активисты обратились к Президенту с требованием направить закон «О защите общественной морали» в Конституционный суд Украины. По их мнению, данный закон противоречит нормам международного законодательства и основному закону страны.

 

15.06.2011

 

Напередодні презентації Концепції захисту суспільної моралі в Україні Василя Костицького, громадські активісти звернулися до Президента з вимогою направити закон «Про захист суспільної моралі» до Конституційного суду України. На їхню думку, цей закон суперечить нормам міжнародного законодавства та основному закону країни.